Inbox-ul mă-sii!

27/02/2010

Am vreo trei cunoştiinţe care-mi trimit mesaje de-alea cu efect piramidal, adică pe care să le trimiţi apoi tuturor prietenilor de pe lista ta. Deja când le văd numele, încep să simt un oarecare tremurici. Şi totuşi le deschid, pentru că s-ar putea să fie ceva întradevăr important în ele şi să risc să ratez cine ştie ce chestie. Azi dimineaţă l-am primit pe următorul:

TE ROG CITESTE-l!!!

Image removed by sender. Browserul nu permite afişarea acestei imagini.Image removed by sender. Browserul nu permite afişarea acestei imagini.Image removed by sender. Browserul nu permite afişarea acestei imagini.Image removed by sender. Browserul nu permite afişarea acestei imagini.Image removed by sender. Browserul nu permite afişarea acestei imagini.Image removed by sender. Browserul nu permite afişarea acestei imagini.Image removed by sender. Browserul nu permite afişarea acestei imagini.Image removed by sender. Browserul nu permite afişarea acestei imagini.Image removed by sender. Browserul nu permite afişarea acestei imagini.Image removed by sender. Browserul nu permite afişarea acestei imagini.

Image removed by sender. Browserul nu permite afişarea acestei imagini.Image removed by sender. Browserul nu permite afişarea acestei imagini.Image removed by sender. Browserul nu permite afişarea acestei imagini.Image removed by sender. Browserul nu permite afişarea acestei imagini.Image removed by sender. Browserul nu permite afişarea acestei imagini.Image removed by sender. Browserul nu permite afişarea acestei imagini.Image removed by sender. Browserul nu permite afişarea acestei imagini.Image removed by sender. Browserul nu permite afişarea acestei imagini.Azi dimineata cand Dumnezeu a deschis o fereastră în RAI m-a văzut pe mine şi m-a întrebat:

Copilul meu, care este marea ta dorinta pt. azi??? Iar eu i-am răspuns: Doamne te rog sa ai grijă de persoana care citeste acest mesaj, de familia lui şi de prietenii lui speciali. Ei merita asta şi îi iubesc foarte mult. Iubirea lui Dumnezeu este ca un ocean, îi poti vedea începutul dar nu si sfârsitul. Acest mesaj este valabil din ziua în care îl primesti. Trimite asta la toti din lista ta. Ceva bun se va intampla cu tine mâine. Ceva pe care tu asteptai de mult să ţi se întample.

Nu rupe acest lant !!!

In momentele fericite iubeste-l pe Dumnezeu!
In momentele dificile cauta-l pe Dumnezeu!
In momentele de liniste adora-l pe Dumnezeu!
In momentele dureroase ai incredere in Dumnezeu!
In toate momentele multumeste-I lui Dumnezeu!
Cand Iisus a murit pe cruce, El se gandea si la tine!
Este foarte curios ca 93% dintre persoane nu retrimit acest mail. Daca faci parte din cei 7% care cred, retrimite acest mail cu titlul 7% si crede!
Lucrurile se intampla la o ora anume stabilita. La ora la care trebuie sa se intample.


Cu multa dragoste pentru tine,
Pe cat de repede a venit, pe atat de repede trebuie sa se duca.
Fecioara care IA TOATE NECAZURILE.
Cand ajunge la tine trebuie sa si plece mai departe.
Trimite acest mail la 10 persoane si problemele ti se vor rezolva.
Maica noastra a trecut pe la mine pe acasa si mi-a luat toate problemele, ti-o trimit ca sa le IA si pe ale tale..

Bun, mie mi se pare modalitatea asta de a acţiona ca un fel de şantaj emoţional. Sunt o persoană credincioasă, chiar dacă nu habotnică, şi mi-e greu să lupt cu îndemnuri de genul acesta, în care este amestecată Fecioara Maria şi Iisus.
A nu te supune îndemnului expeditorului ar putea părea un act de nesupunere, de răzvătire chiar, de negare a credinţei religioase, lucru care mi-e complet străin. Dar nici să mă apuc acum să agresez şi eu alte persoane somându-le să intre în „lanţ” nu mi se pare corect. Poate unele dintre ele sunt atee sau de alte credinţe, deci aş nimeri ca nuca-n perete. Poate că pur şi simplu îşi practică crezul în suflet, ca mine, nefăcând mare paradă de asta. Poate… Mai sunt o mulţime de astfel de „poate” în numele cărora anunţ, pe această cale, că nu voi mai deschide mesajele provenind de la astfel de persoane, chiar dacă risc să pierd „o mare sumă de bani”, o eventuală „moştenire” sau preţuirea lor.
Aşa cum am renunţat să mai deschid pliantele şi plicurile promoţionale de la diverse firme şi bănci, tot aşa voi proceda şi acum, pentru redobândirea liniştii mele sufleteşti. Un astfel de mesaj are rolul de a-ţi strica ziua, creindu-ţi un greu de definit sentiment de culpă, în loc să ţi-o înfrumuseţeze. Gata!
Anunțuri
 1. 27/02/2010 la 13:41

  Cat ma bucur ca deschizi aceste mailuri :)) O sa-ti trimit si eu vreo cateva. Am si din alea cu mesaje aducatoare de noroc, pentru iubire, pentru pace in lume, pentru sanatate. Ce-ti doreste sufletelul.

 2. melami
  27/02/2010 la 13:48

  „Ia să-ţi dea baba de iubire, de noroc la aşternut, de belşug în casă, de sănătate, de puterea voinicului la ceas de seară, de alungarea argintului viu…”
  Mersi! Apelez la profesioniste dacă o să simt nevoia! 🙂

 3. 27/02/2010 la 14:43
 4. pdm
  27/02/2010 la 15:03

  http://www.youtube.com/watch?v=iz-pTeQCDZY evanghelia!!! dă-le înapoi melodia asta…

 5. 27/02/2010 la 15:41

  am comentat vis a vis de asta, ieri într-un post de-al Simonei Tache. Eu personal, ajunsă la culmea exasperării am trimis un mail catre toată lista, prin care i-am rugat să înceteze cu astfel de msaje…Nu vrei să ştii ce reacţii au avut…m-am amuzat rău 🙂

 6. 27/02/2010 la 15:42

  le sterg din start. la fel fac si cu powerpointurile…nu mai am rabdare!!

 7. melami
  27/02/2010 la 16:07

  @kekee
  Da, o ştiu. 😉
  @pdm
  Da, oarecum se pot asemăna. Aşa o simt şi eu, ca pe o formă mai ciudată de… prozelitism.
  În privinţa „evangheliştilor” din videoclip, îi prefer aşa, curaţi şi inoculaţi cu idei creştine, decât nespălaţi şi aşteptându-mă după colţ într-o seară, pe o stradă pustie.
  @Georgie
  Da, aşa voi face şi eu. Doar că mă surprinde că una dintre cele trei persoane e chiar destul de emancipată, cultă şi cu bun simţ. Şi totuşi…

 8. 27/02/2010 la 16:13

  Poate dă Domnul mult invocat în mesaj, şi citeşte ce-ai scris azi aici! 🙂 Trebuia să ne zici şi tu: „dacă nu trimiteţi link-ul cu această postare la cel puţin 5 dintre prietenii voştri…o mare nenorocire se va abate asupra voastră”…

 9. pdm
  27/02/2010 la 16:22

  ARE!!!

 10. 27/02/2010 la 17:06

  @Georgie
  Uite o idee bună! Mersi! 🙂
  @pdm
  Ce are? Mere?

 11. klausen1976
  27/02/2010 la 20:57

  eu le spun „spiridusi” … am primit odata un mail cu un spiridus care imi promitea bani … Am rezolvat ce mi se cerea , si inca mai astept banii 🙂 …
  asa ca atunci cand mai primesc „spiridusi” dau inapoi celui care m-a categorisit un clip de vreo 15 Mb … ii trece de spiridusi, dupa ce ii blochez mail-ul 🙂

 12. Florian
  28/02/2010 la 22:34

  Un miştocar porneşţe o morişcă din asta, iar cei mai slabi de înger împrăştie prostia. Dacă mi-ar intra un mail din ăsta, i-aş da expeditorului un „Reply” să mă ţină minte.

 13. melami
  28/02/2010 la 22:44

  @Klausen
  Păi, da, că tu te pricepi la de-astea… 🙂
  @Flo
  Nu, eu cred că sunt pornite din bună credinţă, dar ar trebui să se rezume la cercul de oameni care împărtăşesc acelaşi tip de preocupări. E un fel agresiv de a propaga unele idei. Nu faci aşa ceva cuiva la care ţii sau pe care îl respecţi… Uită-te la părintele Ioan Uscă! E preot, dar face o delimitare netă între misia lui, pe care o dezvoltă în biserică, iar pe blog, într-o categorie bine definită a lui, şi persoana socială şi scriitorul Vania. Un astfel de părinte spiritual mă atrage mai degrabă spre biserică decât toate dulcegăriile şi promisiunile propagate prin astfel de mesaje.

 1. No trackbacks yet.
Comentariile sunt închise.
%d blogeri au apreciat asta: