Prima pagină > Medicale si nu prea! > In ce lume traim (2)

In ce lume traim (2)

05/02/2010

La drept vorbind, sunt destul de surprinsa de ecoul pe care l-a avut postarea de ieri. Stiu ca „de vina” e subiectul ei delicat, dar totusi, si pana acum am mai avut asemenea teme. Explicatia e una destul de simpla: vorbeam de soarta anumitor copii. Primele care au intervenit au fost femeile: actuale sau virtuale mamici.  Apoi au intrat in arena barbatii, incrucisandu-si, asa cum spuneam intr-un comentariu, sabiile cavalereste. Discutia a luat amploare, astfel incat accesarea comentariilor a devenit anevoioasa, drept pentru care deschid aici un nou spatiu pentru comentarii.

Iar eu fac sapaturi acum, asa cum am promis, incercand sa vad ce impact are  asupra psihicului copiilor faptul ca sunt crescuti de cuplurile de homosexuali.

Reiau aici, pentru a face legatura, ultimul comentariu al lui pdm:

deci tu crezi că un copil suferă, psihic vorbind, doar pentru că este privit cu alți ochi? eu zic că nu, că s-ar putea să simtă lipsa unei mame, de sex feminin…

modifică

Anunțuri
 1. 05/02/2010 la 10:34

  Iertare… Am pornit-o de jos în sus cu lectura, comentariul l-am pus tot acolo. 🙂

 2. melami
  05/02/2010 la 11:00

  Multumesc de comentariu, oriunde l-ai pus! 🙂

 3. Laura
  05/02/2010 la 20:17

  Sefa, cred ca imapactul asupra psihicului il are nu faptul cine ii creste (fie homo, fie hetero), ci cum ii creste. Dar sunt curioasa daca gasesti ceva in domeniu.

  Pentru mine ori ca e un cuplu de homo (inclusiv lesbiene) ori hetero ori un cuplu in care barbatul e de doua ori mai in varsta decat femeia sau invers nu are relevanta. Important e gradul de cultura, civilizatie, morala, etica. Sa stie de ce are nevoie un copil si sa se straduiasca cat pot de bine sa-l creasca.

  La noi e nevoie de umpic mai multa toleranta fata de cei ce sunt „altfel”.

 4. melami
  05/02/2010 la 20:22

  Uite, am căutat întrega zi astfel de statistici. Doar americanii au un raport, dar n-am putut intra în el, pentru că îl scoseră de pe site.
  Studii despre homosexualitate am găsit o mulţime, dar despre impactul ei asupra copilului adoptat nu.
  Probabil că şi pentru ei problema asta e destul de nouă. Tot ce ştim e din cărţi şi din filme. S-a făcut chiar şi un serial în care eroina principală provenea dintr-o astfel de familie. Acolo totul era prezentat în registru comic, aşa că…

 5. 05/02/2010 la 21:01

  Nu vă mai cramponaţi de chestia că unul din cei doi părinţi trebuie să fie chemat mama si celălalt tata .Pot fi unchi amândoi. Sânt mulţi copii crescuţi de rude.
  Nu credeţi că un copil poate fi fericit mergând cu doi adulţi masculi la pescuit, sau cu cortul , sau să manânce micul dejun gătit de ei şi apoi să o şteargă cu ghiozdanul în spate la şcoală, fericit ?
  Nu e neapărat să i se repete copilului de la 2 luni că mă-sa şi tac-su au pluă amândoi şi că nu-i bine , că atunci e clar că va creşte tarat.
  El stie că îi e bine dacă e iubit şi îngrijit .
  Melami, dacă tot cauţi studii despre impactul “ razelor Gamma asupra anemonelor “ , vezi ca subiecţii studiului să fie români şi să trăiască într-o societate rasistă, homofobă şi ortodox-conservatoare, că altfel nu e reprezentativ pentru noi , SPOR LA CĂUTAT 🙂
  Cum dreq există atâta obtuzitate în ţara aia ? de fapt e ascuţiunghicitate, că ăia obtuzi au unghi larg de vedere.

  Ca şi cum ai zice :
  – nuuuuuu, nu mâncăm ciocolata cu alune ?
  -dar de ce ?
  -pai nu vezi ce neagră şi cu bube e , sigur e dăunatoare şi rea.
  -păi gustă un pic.
  -nuu, că mor.

  Ultima chestie.
  Iar eu nu m-am cramponat de cazul infiere de copil de către cuplu gay.
  Eu mă cramponez de libertatea şi drepturile individului , indiferent carei minorităţi sau majorităţi aparţine el.
  Cazul : gay – înfiere unui copil, e cel mai dificil, de aia m-am lipit de el.
  Dacă un gay e egal cu un hetero , atunci lasă-l să se căsătorească cu cine vrea, şi să infieze pe cine vrea ( dacă demonstrează că poate şi vrea să crească şi să iubească un copil),
  FĂ-L EGAL CU TINE “ DE IURE ED DE FACTO “, altfel eşti egal cu majoritatea celor care guverneaza România, una spui şi alta faci.
  eu mă cramponez de :
  TOŢI OAMENII SÂNT EGALI ÎN DREPTURI ŞI OBLIGAŢII !
  FĂRĂ EXCEPŢIE !
  atât .
  PS.
  drepturile trebuiesc câştigate, iar dacă le ai , trebuiesc apărate .
  Altfel ajungi să trăieşti într-o ţară unde în fiecare minut eşti scuipat în faţă, minţit şi redus la condiţia de sclav ce are iluzia că e un om liber.

 6. Florian
  05/02/2010 la 21:02

  @Laura
  Tu îţi dai cu părerea, eu îmi dau cu părerea, ceilalţi îşi dau cu părerea, dar niciunul din noi nu ştim cu adevărat dacă orientarea sexuală a unui copil se poate modifica, atunci când creşte şi se dezvoltă într-o familie de homosexuali. Eu cred că da, tu crezi că nu, dar nu ştim cine dintre noi are dreptate. Si atunci ce facem, transformăm nişte copii în cobai, îi dăm spre înfiere unor cupluri de homosexuali şi urmărim ce se întâmplă?
  Ai dreptate, contează foarte mult gradul de cultură, civilizaţie, morală, etică, al familiei. Dar eşti absolut convinsă că orientarea sexuală a „părinţilor” nu are niciun fel de influenţă asupra comportamentului sexual de mai târziu al copilului? Ai avea curajul să îţi asumi în scris răspunderea unui experiment, în care un copil să fie dat spre înfiere unui cuplu homosexual? Că aşa, să ne dăm cu părerea fără să avem nicio răspundere pentru ceea ce susţinem, e uşor.

 7. melami
  05/02/2010 la 21:30

  Poate că educaţia şi mediul în care trăim să fie de vină, dar homosexualitatea e tratată în cărţile de psihiatrie ca o deviere de la normalitate a comportamentului sexual; încă nu e stabilit sută la sută dacă e genetică sau dobândită.
  Eu cred că poate fi de ambele feluri, pentru că, mai ales în anumite cercuri artistice, ea este practicată -temporar sau permanent- ca un mijloc de a-ţi depăşi baierele sau pur şi simplu din curiozitate, aşa cum se practică şi sexul anal la heterosexuali.
  Dacă e genetică, asta e, avem de-a face cu al treilea sex. Atunci lucrurile sunt cât se poate de clare. Din punctul meu de vedere, pot înfia şi creşte copii. Dar asta trebuie demonstrată prin teste genetice!
  Un copil se raportează la lumea din jur pentru a-şi defini identitatea; îi copiază pe adulţi, vrea să fie ca ei, ca să se simta iubit şi aparţinând aceleaşi comunităţi cu a părinţilor. Dacă se întâmplă să fie crescut de un cuplu homosexual, oricât de avansată e societatea în care trăieşte, tot i se va părea că ceva nu e în regulă cu părinţii lui; e deja o problemă în plus, căreia nu ştii cum îi poate face faţă. Un copil judecă cu mine de copil, nu de adult, asta nu trebuie să uităm niciodată.
  Nu pun pe acealşi plan homosexualitatea cu pedofilia, dar cel puţin în scandalurile pe care le vedem la Tv după revoluţie, majoritatea pedofililor sunt şi homosexuali, ceea ce complică şi mai mult problema.
  Nu cred că avem datele necesare să emitem sentinţe, dar nici nu cred că în numele libertăţii şi egalităţii ne putem juca cu lucruri a căror evoluţie e imprevizibilă.
  Aşa că, la finalul acestei lungi discuţii, cu tot respectul şi admiraţia pentru kekee care s-a erijat în neplăcuta postură de avocat al diavolului, rămân la ideea mea: mai bine, nu. Mai bine să încălcăm drepturile unui adult decât pe ale unui copil. Un adult va înţelege, mai ales dacă e de factura celui descris de ariciul nostru: educat, inteligent şi plin de bune intenţii. Un copil nu va putea discerne decât cu un preţ mult prea mare faţă de posibilităţile lui de înţelegere. Hai să-l lăsăm să aibă parte de o copilărie „normală”, chiar dacă au de suferit drepturile universale ale omului. Eu aşa aş face, cu mâna pe inimă şi cu conştiinţa curată.
  Nu închid comentariile, că poate mai vrea cineva să-şi spună punctul de vedere, dar eu am cam terminat ce aveam de spus în privinţa asta, aşa că nu voi mai interveni. 🙂

 8. Laura
  05/02/2010 la 21:32

  Magarusule, din fericire, nu trebuie sa-mi asum eu o asemenea raspundere. Sunt insa de acord cu Kekee, anume ca daca statul le da drepturi atunci sa fie depline.

  Traiesc intr-o tara in care eu as putea-o lua pe sefa de nevasta sau de sot (depinde ce vrea) si sa te adoptam hihihi. Cu acte 😀

 9. Florian
  05/02/2010 la 21:38

  @Laura
  Si eu la pieptul cui sug, la al tău sau al iguanei? Eu aş zice să vă schimbaţi în fiecare zi rolurile, o zi să fii tu mamă, o zi iguana 🙂

 10. melami
  05/02/2010 la 21:38

  @Laura
  Să te văd eu punându-i pampersi măgăruşului! =))
  @Copchilul Flo
  La pepenaşii mei, fără îndoială, că Strigoiţa te alăptează doar cu aer! 😉

 11. Laura
  05/02/2010 la 21:43

  Vezi sefa, ce iute l-am corupt pe magarus? De nu face la olita, biciul e pe el =))
  Si si din farfurie trebe sa pape tot! Ce supt, maga, nici un supt! Doar noi vream sa ne pastram sanii frumosi, ca poate tot o dam pe partea ailalta 😀

 12. melami
  05/02/2010 la 21:45

  Aşa, fată, bine că l-ai pus la punct, că io dădusem în mintea lui!
  La tetină cu el! 😦

 13. pdm
  05/02/2010 la 22:14

  dacă menirea noastră ca specie este să ducem viața mai departe și dacă prin faptul că refuzăm să ne folosim organele cu care am fost înzestrate în scopul pentru care au fost create putem fi numiți într-un fel criminali, atunci cred că lucrurile ar trebui să rămâna așa și nu să ne jucăm de-a mama și de-a tata…

 14. 05/02/2010 la 22:24

  @pdm
  deci te declari criminal ? =))
  @ strigoiţa
  şi când te enervează îi dai mâncare cu laxative punând oliţa la 5 kilometri depărtare ?

 15. pdm
  05/02/2010 la 22:39

  bă să știi că eu am o mare problemă cu procreatu, da mi-e lene să reiau ideea..pe scurt: mi se pare cam egoist faptul că o necesitate de-a mea poate afecta viața unui om, fără să țină cont niciun pic de părerea lui..

 16. Laura
  05/02/2010 la 22:45

  Kekee =)) =)) =))
  Cand ma enerveaza il trimit la tata-su, adeca la sefa =))

  @ pdm
  „mi se pare cam egoist faptul că o necesitate de-a mea poate afecta viața unui om, fără să țină cont niciun pic de părerea lui..” este egoist si dupa mine. Problema asta o ai fie ca esti hetero, fie homo. Eu sunt de parere ca ar trebui sa fim intrebati daca vrem sa ne nastem in aceasta lume sau nu. Pe mine nu m-o întrebat nimeni.

 17. melami
  05/02/2010 la 22:45

  No, gata, că de subiectul ăsta ne ocupăm altă dată, că nu mai terminăm până la Paşte dacă ne apucăm! 😀

 18. Florian
  05/02/2010 la 22:50

  @kekee
  😛 😛 😛
  Sadicule, la popotă cu tine, la curăţat morcovi!

 19. melami
  05/02/2010 la 22:53

  Flo, vezi că morcovii constipă, aşa că… mai bine te împrieteneşti cu el, poate-ţi dă şi ţie un camion-două! 😉

 1. No trackbacks yet.
Comentariile sunt închise.
%d blogeri au apreciat asta: