Prima pagină > De-ale burţii > Salata de cartofi a la „peştisorul de aur”

Salata de cartofi a la „peştisorul de aur”

24/01/2010

♥ Dedicat lui Tanti Jeni, prietena mea de la cantina socială, care vineri mi-a dat două feluri de mâncare cu fasole, şi, pentru că nu era de ajuns, un desert cu cremă de zahăr ars… inutil să vă povestesc ce a urmat, că aveţi şi voi imaginaţie. 🙂

♥ Mda, şi mai trebuie să spun: contra-dedicat obrăznicăturii de kekee, care m-a admonestat că îmi banalizez prestaţia când am postat chestii de-ale burţii! 😦

Deci:

Se fierb cartofii în coajă, să i se păstreze gustul. Separat, se fierb vreo 3 ouă; tot în coajă! 🙂 Se opăresc o ţâră măslinele ca se facă mai moi şi gustoase, şi se taie ceapa peştişori, care se freacă cu puţină sare. Se pune nevasta să dreagă maioneza pe care, din grabă mare, peştişorul a înecat-o în ulei, de s-a tăiat; lucru ăsta de face cu un cartof fiert, după care se subţiază maioneza cu apă minerală, ca să iasă ca un sos, şi se aromează cu frunze uscate, piper şi oţet aromatic italienesc. Se taie în cubuleţe cartofii fierţi şi o bucată considerabilă de telemea, apoi se pun toate cele de mai sus într-un castron burduhănos şi se acoperă cu sosul pregătit mai înainte. Gata, acum puteţi trece la masă! E consistentă şi uşoară în acelaşi timp.

Anunțuri
Categorii:De-ale burţii
  1. 24/01/2010 la 00:42

    @melami: draga mea mulțumim pentru dedicație! Foarte gustoasă și savuroasă salata asta a ta! Mmmm… Poate vii azi cu o casoletă de salată, uite noi avem castane coapte și vin fiert 🙂

  2. melami
    24/01/2010 la 00:46

    Vin, tanti, dar dimineaţă, că acum m-a cam pălit somnul. Şi castanele alea trebuie povestite, nu mâncate aşa, ca seminţele. 🙂

  1. No trackbacks yet.
Comentariile sunt închise.
%d blogeri au apreciat asta: