Prima pagină > Dublu orb > Dublu orb (2)

Dublu orb (2)

22/01/2010

În vara aceea am fost mai mult plecat din ţară decât la cabinet. La întoarcere, secretara m-a anunţat că m-a căutat o femeie care voise să-i dea un pachet pentru mine. Am educat-o în aşa fel încât să nu se erijeze în intermediar între mine şi clienţii mei, aşa că i-a spus să revină la data întoarcerii mele din vacanţă. Habar n-aveam despre ce putea fi vorba, până când, într-o dimineaţă, am fost anunţat că sunt căutat de „doamna cu pachetul”.

-Să intre, am spus, cu ochii pironiţi în computer.

Reciteam un dosar la care lucram de ceva timp. Ochiul stâng mă durea şi-mi era umflat. Primisem o minge în el în urmă cu trei zile, la plajă. Eram exact în faza aceea drăgălaşă când începea să se învineţească. Am ridicat capul şi am zărit-o în mijlocul încăperii. Nu exagerez, amice, m-a trecut un fior când am văzut-o. Era îmbrăcată într-o fustă albă şi o bluză roşie. Iradia lumină, nu alta! Ţinea strâns la piept un pacheţel legat cu o fundă aurie, ca o şcolăriţă din filmele americane, ţara fără ghiozdane. M-am ridicat de la birou, conştient de cât de groaznic trebuie că arătam… „Ochi de Şoim” şi „Porumbiţa Dalbă”, ăştia eram! I-am arătat un scaun şi am bâguit ceva.

-Nu pot sta, mă grăbesc. V-am adus ce am promis. Ce aţi păţit la faţă? a spus ea dintr-o suflare.

-Un accident, la ştrand, am îngăimat stânjenit.

-Atunci, însănătoşire grabnică! Trebuie să plec. La revedere!

S-a îndreptat glonţ spre uşă. Îi vedeam gambele fine puse în evidenţă de sandalele romane şi îmi venea s-o plachez ca la rugby, s-o opresc.

-Credeam că mai stai, să mai discutăm…

-După ce o citiţi, a răspuns fără să întoarcă capul, şi a ieşit pe uşă ca mânată din urmă de o furtună.

M-am aşezat, descumpănit, pe scaun, întrebându-mă ce semnificaţie au toate acestea. Învârteam, în mâini, fără rost, pachetul pe care îl lăsase pe masă nici nu ştiu când. L-am desfăcut, cu un gest reflex, şi am aruncat ambalajul în coşul de gunoi, păstrând funda aurie pe post de semn de carte. Am luat volumul în mână şi am început să-l răsfoiesc, căutând parcă ceva. Aveam ca un fel de presimţire. Am găsit, în cele din urmă: o carte de vizită. „A mea eşti!” am jubilat eu. Atunci am fost convins că între noi va fi ceva… nu ştiam exact ce, dar aveam o idee, ha, ha!… Am citit jumătate din carte cu sufletul la gură; era mult mai bună decât cele de dinainte, avea o intrigă destul de complicată, limbajul literar era mai complex… A doua zi am sunat-o şi i-am spus că, până în acel moment, îmi place, dar nu am terminat-o încă. Am stabilit că vom vorbi după ce o voi fi citit pe de-a-ntregul, am mai schimbat câteva banalităţi şi am închis. Era mai bună în scris decât la conversaţie…

S-a întâmplat să plec din nou la o întrunire profesională, aşa că trecuseră aproape două săptămâni, când am primit un mesaj de la ea. „Ştiu că sunteţi ocupat să restabiliţi dreptatea pe Pământ, dar daţi-i, vă rog, verdictul şi unei vinovate de crima de a scrie!” M-a amuzat, trebuie să recunosc. I-am răspuns tot în scris, fixându-ne o întâlnire peste două zile. Am citit restul cărţii cu mare atenţie, mi-am formulat câteva opinii şi întrebări, apoi am sunat-o. Părea dintr-odată neinteresată, preocupată de ceva, sau doar plictisită. M-am simţit ca un prost, dar odată pornit tăvălugul, ştiam că nu mă voi opri decât după ce o voi seduce. Mai încercaseră şi altele să mă „joace”, nu mă ducea ea de nas aşa de uşor. Ne-am văzut, la data fixată, în centrul oraşului, locul cel mai potrivit pentru o întâlnire „întâmplătoare”. Am dus-o la un restaurant dintr-un loc retras, dar bineînţeles că odată intraţi acolo, a trebuit să mă salut cu câţiva dintre clienţii mei; ea nu părea să fie cunoscută de cei din jur, în ciuda faptului că avea o viaţă socială destul de activă. Eram amândoi cu maşinile, aşa că nu am băut decât cafea (eu) şi nectar (ea). Mă distra s-o văd stingherită de situaţia aceea, în ciuda asigurărilor pe care mi le dăduse că obişnuieşte să ia masa în oraş cu prieteni de ambele sexe, fără ca acest lucru să pară nefiresc celor a căror părere conta pentru ea. Învârtea între degete paharul cu lichid auriu, urmărindu-i conturul cu vârful degetelor, ceea ce într-un limbaj non-verbal putea fi descifrat ca o invitaţie erotică. Faţa ei mică era preocupată… practica un soi de dans al privirilor, adică atunci când se simţea observată îşi ferea ochii, dar când credea că nu o văd, mă cerceta curioasă. Sunt vulpoi bătrân, aşa că am lăsat-o să se joace.

La început, am vorbit doar despre lucruri banale. Avea însă o curiozitate proaspătă pentru tot ce ţinea de viaţa mea, aşa că m-am trezit povestind cu însufleţire câte în lună şi în stele. Mă întreba despre părinţi, despre copii, despre tinereţea mea, despre meseria mea; o interesau opiniile mele în legătură cu orice, aşa că m-am trezit vorbind despre mine aşa cum n-am mai făcut-o cu alte persoane în viaţa mea. Avea talentul de a răscoli în locuri uitate şi prăfuite, de a pune întrebări-ţintă, la care nu mă gândisem până atunci, de a reliefa în altă lumină fapte pe care mă obişnuisem să le văd într-un anume fel până în acel moment. Mă simţeam flatat că o interesez atât de mult, negândindu-mă nici o clipă că o puteam atrage altfel decât în postura de viitor iubit, aşa cum mă şi vedeam. Avea o tehnică de anchetator subtil, care ar fi trebuit să mă pună pe gânduri, dar atunci eram prea încântat de atenţia cu care mă asculta, ca să mă mai gândesc şi la altceva. Proşti mai sunt bărbaţii câteodată! O credeam când îmi spunea că vrea să mă cunoască aşa cum sunt în realitate…

Anunțuri
Categorii:Dublu orb
 1. Aura
  22/01/2010 la 22:52

  I-o trage Simona libidinosului!!! Ha!!!

 2. 22/01/2010 la 22:53

  io nu cetesc, că de pe netbuc, nu mă chinui, mâine !

 3. melami
  22/01/2010 la 22:53

  @Aura
  Băuşi gaz, fată?! =))

 4. Blanche Neige
  22/01/2010 la 22:53

  @keekee
  Te cred pe cuvant, desi ambele cred ca ti-ar produce un pic de adrenalina 😈
  @SLVC
  Revin dupa ce termin de citit!

 5. 22/01/2010 la 22:54

  @ aura
  şi el nu asta se aştepta ?
  ( n-am cetit ).

 6. melami
  22/01/2010 la 22:55

  Cel mai fain e când se comentează dar nu se citeşte textul! Liber la comentarii! =))

 7. Aura
  22/01/2010 la 22:55

  In ton cu postarea!

 8. Laura
  22/01/2010 la 22:55

  Sefa, io ti-am zis la primul capitol unde-am citit ca-i bruneta… tu tot cu blonda o dai… ntz ntz ntz

 9. Florian
  22/01/2010 la 22:58

  Tipul o mierleste injunghiat de gagica, e clar.

 10. Aura
  22/01/2010 la 22:58

  @keke – dar nu cum se asteapta el!!!

 11. Blanche Neige
  22/01/2010 la 22:58

  @SLVC
  Mare smechera Simona asta, ca o pisicuta care da cu gheara si apoi se mira ca de ce o urmaresc motanii din cartier 😳 Auzi, nu vorbesti cu ea sa imi dea si mie niste lectii?

 12. 22/01/2010 la 23:00

  @ bianca
  adrenalina = surprize ;
  nu-i întotdeauna adevărat.
  mie personal nu-mi plac surprizele.
  mai ales cu musafirii.
  nu că nu aş fi bucuros de ei, dar dacă pică când n-am de băut în casă, şi ceva de gătit rapid , MĂ FAC DE TOT CACA.

 13. Blanche Neige
  22/01/2010 la 23:02

  @keekee
  Pai musafirii de treaba vin ei cu bauturica si mancarica, cel putin la noi in Ardeal asa se obisnuieste.

 14. 22/01/2010 la 23:04

  bă, LA VOI ÎN ARDEAL , NU ŞTIU CUM E , la mine în ardeal e că vine, şi când pleacă PARCĂ AR MAI STA UN PIC.
  laudă gazdei, că se pricepe.

 15. melami
  22/01/2010 la 23:06

  @Aura
  Superbă melodia!
  Câtă vitalitate!
  Ai naibii, îs cei mai buni la unele chestii oricâte s-ar zice despre ei!
  Şi gagica aia avea clopoţei în voce!!!

 16. 22/01/2010 la 23:06

  @ aura
  pune ceva într-o limbă în care să înţeleg dacă-mi zice de mamă sau de alte neamuri.

 17. Blanche Neige
  22/01/2010 la 23:07

  @keekee
  Iar generalizezi??? Deci, sa fie clar, fiecare cu Ardealul lui! Al tau e mai la stanga/dreapta, al meu e mai pe interior asa, la sectia machiara, clar?
  La mine cand se anunta musafiri, inchid interfonul, sting luminile si ma ascund sub covor sa nu ma vada aia prin gaura cheii.

 18. Laura
  22/01/2010 la 23:07

  Sefa, am cetit si capitolul asta. Asta tot bruneta o ramas 😀

 19. melami
  22/01/2010 la 23:07

  @Flo
  Păi, dacă o mierleşte, cum mai povesteşte? Eşti în Tuailaitzoun? 😉
  @Alba
  Păi, dacă citeşti până la capăt, poate te învaţă ceva… 🙂
  @Laura
  Brunetă şi era, dar am vrut să văd dacă citeşte cineva cu atenţie. Felicitări! 🙂

 20. 22/01/2010 la 23:11

  @ bianca
  ungurii-s prunci faini, am o grămadă de prieteni net superiori din toate punctele de vedere, a multor rumâni.
  ŞI VORBESC ŞI MAI BINE DECÂT EI LIMBA ROMÂNĂ.

 21. Blanche Neige
  22/01/2010 la 23:14

  @keekee
  Si ce prajituri bune fac……
  @SLVC
  O sa citesc, poti sa fii sigura, cred ca deja ma inspira sa fac niste poze, sa vezi ce o sa iasa!

 22. Aura
  22/01/2010 la 23:16

  Hai ca iti spun eu in mare despre ce e vorba, ca nu ma apuc de tradus acum. E vorba de un natafleata care o iubeste pe una. Aia ii spune sa vina la ea, asta se pregateste in fiecare zi a spatamanii cu ceva si merge la aia si aia nu e pe acasa si ala ii spune ca iar m-ai prostit frate si o tine tot asa…si tipa nu da doi bani pe el dar nici sa-l lase nu ii vine.

 23. 22/01/2010 la 23:16

  @ bianca
  şi mama face, io eram degustător de prăjituri.
  o muzică :

 24. 22/01/2010 la 23:18

  las că aşa-i mai bine, să umble alţii (altele ) după tine, decât tu după ei ( ele ).

 25. melami
  22/01/2010 la 23:18

  @Aura
  Ruşine, fată! Le-ai povestit toată cartea! Acum io ce mai postez?! Vezi că am copyright-ul jos în dreapta!
  Dar, apropos, tu de unde ştii? Ai? Spionaj intelectual? Raza violetă?
  Uau, abia acum m-am prins! Tu povesteai cântecul ăla cu Matriuşa… Fraieră mai sunt! Pfii!

 26. Laura
  22/01/2010 la 23:19

  Ce aveti bre, cu ungurii? Mie nu-mi place limba aia a lor, mai ales numele de orase… ca venind acasa, am vrut sa ma intalnesc si io cu un pretin in Ungaria. No, zi drace unde esti: io da-i cu un nume (ce l-am cetit pe placatele alea), ala dai cu alt nume. Dar au aia niste nume de orase lungi si intortocheate de nici naiba nu le-ar intelege, de n-ar fi maghiar. Cu alte cuvinte, ne-am intalnit la Nadlac hihihi (ca n-am priceput unde suntem fiecare). Da’ au autostrada faina, nu ca noi :((

 27. 22/01/2010 la 23:20

  BEIIIII, FRAŢILOR !
  pune năşica ,câte o parte de asta, şi noi venim cu idei de scenariu, şi cea ma imbârligată idee devine script orijinal.

 28. 22/01/2010 la 23:22

  @ laura
  îs băieţi buni, crede-mă.

 29. melami
  22/01/2010 la 23:22

  Mda, „script orijinal”! Ba, mai puneţi-vă pofta-n cui, că până când nu vă văd cum dă fiecare la peşte, nu mă asociez cu voi! Am zis! 😦

 30. Laura
  22/01/2010 la 23:23

  Aura, apoi cum vine treaba cu Sinoma asta? Adeca nici pe jos, da’ nici calare 😕

 31. 22/01/2010 la 23:24

  năşico, îti mai aduci aminte de cartoanele din lacto/mezelăriile de pe vremea şuşterului ?
  NICI O ZI FĂRĂ PRODUSE LACTATE !
  azi te prinzi în reluare.

 32. Florian
  22/01/2010 la 23:25

  @Mel
  Povesteşte el ce povesteşte, până o mierleşte. P’ormă ne zice ea cum l-a căsăpit, da’ şi ea dă colţul otrăvită de văduva căsăpitului, care la rândul ei e spânzurată de Patriciu, pe care îl aruncă autoarea romanului într-o fântână. Cred că a venit vremea să te predai, iguano.

 33. 22/01/2010 la 23:26

  Se pare că Igor şi-a cam găsit naşul.
  Să vedem continuarea.

 34. 22/01/2010 la 23:26

  @ laura
  da o trage calu’ după el ! 🙂

 35. 22/01/2010 la 23:27

  @ melami
  deci tu chiar vrei să ne strângi pe to(n)ţi în carne şi oase !

 36. 22/01/2010 la 23:28

  ciao zebro !

 37. 22/01/2010 la 23:29

  Hello Kekee!

 38. Aura
  22/01/2010 la 23:29

  @Flo – nu, descoperim ca de fapt Patriciu a planuit tot, ca sa scape de scorpie! Ca Igor era rachet:D

 39. Florian
  22/01/2010 la 23:30

  @Laura
  Ai dreptate, numele de oraşe din Jermanica ta sunt mult mai simple: Kaiserlautern, Leverkusen, Wilhelmshaven, Freiburg im Breisgau şi tot aşa.

 40. melami
  22/01/2010 la 23:31

  Bună, sebra! Azi tu eşti naşa!
  Pentru restul comentariilor, n-am a vă zice decât: =)) =)) =)) =)) =)) =)) =)) =)) =)) =)) etc.

 41. Laura
  22/01/2010 la 23:33

  Kekee =)) =)) Sa speram ca nu asa ca pe vremuri la romani!

  Sebruto, buna idee i-ai dat sefii, dar ar fi fost fain sa incepi cu primul roman!

  Magarusule, aici nu e opera. Acolo se moare pe capete!

 42. 22/01/2010 la 23:33

  @ melami
  da ce-i ? botez ? şi zebra pune banii ?
  io n-am preceput .

 43. 22/01/2010 la 23:35

  @Kekee,
  E tăiere de moţ 🙂

 44. Laura
  22/01/2010 la 23:36

  Magarusule, macar astia au literele puse mai ca lumea, macar le poti citi, dar la unguri e catastrofa, dupa mine. Deci io in afara de Budapesta nu am retinut nici un alt nume de oras. Si si acolo, am ajuns din greseala. Dracu’ stie cum, tot in Budapesta intru de pe autobanda, ca un facut, nu alta!

 45. 22/01/2010 la 23:36

  @laura,
  Spunea Melami că asta nu e încă editată.Restul se pot citi tradiţional 🙂

 46. melami
  22/01/2010 la 23:37

  Are dreptate sebra! Şi ce naşă faină e! Abia azi am văzut-o mai de aproape! 🙂

 47. Aura
  22/01/2010 la 23:39

  si inca una in atmosfea si aproape de sufletul meu

 48. 22/01/2010 la 23:42

  @Melami,
  La 5 cununaţi şi 2 botezaţi, îţi dai seama că am o oarecare experienţă în treburi de genu’ ăsta 😛

 49. Laura
  22/01/2010 la 23:43

  Deci e PREMIERA! Sefa, trebe sarbatorita asta! N-am mai citit nici un roman in premiera 🙂

 50. melami
  22/01/2010 la 23:50

  Scuze, am ascultat melodia!
  Ce ocupat era percuţionistul ăla micu, de-i cădea chipiul pe faţă! Ba cu toba, ba cu tamburina, vai de capul lui! =))
  Da, strigoiţo, sărbătorim, dar acum îs ocupată cu oaspeţii… Să-şi ia fiecare de pe servantă câte o sticlă, care cum apucă! „E” de toate acolo… 😀
  La mai mulţi, sebra. Şi cu noroc pentru ei! Şi pentru naşi! 🙂

 51. Blanche Neige
  23/01/2010 la 00:02

  Moi stie!! Simona aia e de fapt un el, ca prea bine se pricepe ea la intortochiat barbatii, si Igor are socul vietii lui in noaptea nuntii cand a vrut sa ii dea jos juponul! De aia zice el acolo ca l-a marcat personajul principal feminino-masculin!

 52. melami
  23/01/2010 la 00:06

  Măi, ţie nu ţi-a trecut ora de somn, soro, de le-mbârligaşi aşa? 🙂
  Hai, că mâine o să vezi altfel lucrurile! 🙂

 53. Blanche Neige
  23/01/2010 la 00:09

  Ba chiar am vrut sa imi anunt retragerea pentru seara asta, dar pe ultimul moment mi-a venit inspiratia! Noapte buna!

 54. Florian
  23/01/2010 la 00:09

  Ba moi stie! Aura e o bufniţă albă de Siberia, care îi satisface lui Igor plăcerile perverse, iar în weekend îi pune melodii ruseşti cu Armata Roşie. Patriciu se prinde, îşi vinde izmenele în târgul Vitan Bârzeşti şi, cu banii obţinuţi, îl angajează pe Zăpadă Albă să prindă bufniţa şi să îi sucească gâtul.

 55. Laura
  23/01/2010 la 00:11

  Io ma duc la nani, si maine is curioasa cum merge mai departe.

  Noapte buna tuturor 🙂

 56. 23/01/2010 la 00:15

  @ florian
  mamăăăă, da ce telenovelişcă rusească ai scos !

 57. melami
  23/01/2010 la 00:15

  @Alba
  Aşa, mamă! Lasă că trece! Mâine e o altă zi!
  @Flo
  Valabil ;i pentru tine ce i-am scris lui Alba. (Auzi la el: „îl angajează pe Albă ca Zăpada”! Pfiu! Că mă zăpăcii de tot de cap. Acuma trebuie să stau toată noaptea şi să rescriu cartea! Deci, să recapitulăm…)

 58. 23/01/2010 la 00:18

  @ melami
  io nu zâc nimica despre scriitură, că nu reuşesc să o cetesc cum trebuie, iar critica ţi/o fac io mai încolo, că neavând niciun talent, STIU CRITICA.

  da restu’ ? pe unde-s ?

 59. Aura
  23/01/2010 la 00:18

  Mai, plang vecinii de sub mine, m-am scapat la muzica ucraineana… Saracii plang ca ma au ca vecina, catelul e prin cusca refugiat ca nu stie ce se intampla…

 60. Aura
  23/01/2010 la 00:20

  @kiki – nu se aude kazacicu pana acolo?:)

 61. Florian
  23/01/2010 la 00:20

  Noapte buna, Laura. Precis ca si tu esti in combinatie, ca prea ai taiat-o scurt. Aflam noi maine, n-avea grija. Sa vii cu rochia buna, ca intri la Dan Diaconescu in emisiune.

 62. melami
  23/01/2010 la 00:22


  No, uite că mă molipsii şi io! 🙂

 63. melami
  23/01/2010 la 00:23

  @Flo
  Deci, numai de rochiţă să aibă grijă, că machiajul i-l faci tu, nu? Cu violet în jurul ochilor! =))

 64. Florian
  23/01/2010 la 00:26

  @Buhuhu – Tare-s emotivi vecinii aia ai tai. Baga-le si tu niste metale grele, sa-i mai inviorezi.

 65. 23/01/2010 la 00:29

  @ aura
  ba , s-o auzât, numa’ că venit din rusia cu răceala de rigoare , nu m-o’ prea încălzit !
  noa, io ce să fac, dacă-s aşe’ ?

 66. Aura
  23/01/2010 la 00:30

  si asta e ultimul ca devin prea sentimentala!

 67. 23/01/2010 la 00:32

  @ aura
  bre’ nici din asta nu pricepui nimic .
  sorry !
  😥

 68. melami
  23/01/2010 la 00:34

  Nu trebuie să pricepi nimic, kekee. Ţi-a trimis o inregistrare în care e şi ea. Ghici care e? 😀
  @Flo
  Abia acum observ că te-ai dezbrăcat de diacritice! Ce păţişi, scrii din deplasare? 😉

 69. 23/01/2010 la 00:34

  @ melami
  a treia !

 70. Florian
  23/01/2010 la 00:36

  @Mel
  Nici de ruj nu trebuie să se îngrijească, mă ocup tot eu.

 71. Aura
  23/01/2010 la 00:36

  aia cu batic rosu sau aia care are cozi?:)

 72. Florian
  23/01/2010 la 00:38

  @Mel
  Câteodată lucrez sub acoperire şi scriu fără diacritice.

 73. melami
  23/01/2010 la 00:38

  @kekee
  Right! =))
  @Flo
  Şi de unghii, tot tu te ocupi? Vezi că se poartă de-alea emo: vineţii! =))
  @Aura
  Da, aia cu codiţe şi batistuţă roşie! Sufletul petrecerii! =))

 74. 23/01/2010 la 00:39

  aia care are flori pe fustă !

 75. Aura
  23/01/2010 la 00:39

  e bestiala aia! si eu am remarcat-o 🙂

 76. Florian
  23/01/2010 la 00:40

  @Mel
  Nu se mai poartă unghii, ultima modă e fără.

 77. melami
  23/01/2010 la 00:41

  @Flo
  =)) =)) =)) =)) =))

 78. 23/01/2010 la 00:42

  seamăna leit cu o prietenă din Brisighella.

 79. Florian
  23/01/2010 la 00:44

  Ce-i tot daţi zor cu batice şi batistuţe roşii? Vedeţi oul ăla din spatele ăleia cu fundul mare, ultima din dreapta? Ăla-i ou de bufniţă albă.

 80. melami
  23/01/2010 la 00:45

  @kekee
  Aia la care i-ai luat tu parfum Guerlain? =))

 81. melami
  23/01/2010 la 00:46

  @Flo
  Ce ochi de şoim ai, Flo! Să ştii că ai dreptate! (Eşti demenţial!) =))

 82. 23/01/2010 la 00:46

  aiiii, năşicoooo, cum le ştiii tu pe toate !

 83. 23/01/2010 la 00:49

  @ flo
  ai ochit-o din prima pe aia care era la ou-laţie.

 84. melami
  23/01/2010 la 00:49

  @kekee
  Aia de ziceai că făcea nazuri, că mai bine-i aduceai un odicolon de lăcrămioare, în sticluţă de-aia cu dop de plută, natural!

 85. Aura
  23/01/2010 la 00:51

  http://www.trilulilu.ro/Ella40/2a51e2f4a590bd

  In noaptea asta sigur dorm afara:)

 86. Florian
  23/01/2010 la 00:51

  @Mel & @kekee
  Deformaţie profesională, lucrez la cooperativa Ochiul şi Timpanul.

 87. melami
  23/01/2010 la 00:53

  @Aura
  Oai, că-mi spărşeşi timpanele cu Roizena ta! Şi-l sculaşi şi pe Garcea din somn! No, acum să vii să mi-l potoleşti! Şi poţi dormi cu el, în coşuleţ, nah!

 88. Florian
  23/01/2010 la 00:54

  @Aura – Te-au chemat vecinii la o şuetă?

 89. Aura
  23/01/2010 la 00:54

  :)))))))))))))))))))

 90. melami
  23/01/2010 la 00:55

  Ia luaţi şi de la mine!
  Uiuiuiui!

 91. 23/01/2010 la 00:58

  @ flo
  bravo ţie !
  la câtă muzică ascult la maxim, o să trec pe la tine să-mi dai o proteză, că mă cam lasă auzu’.
  @ melami
  da, de aia , am lipit io un abţibild cu scris pe el gurelain, ca să fie nealcoş.

 92. Aura
  23/01/2010 la 00:58

  hahahaha!!!! Ma intreaba barbata-miu de ce plang, acum plange el :)))

 93. Florian
  23/01/2010 la 01:00

  Poate asta-l adoarme pe Garcea:

 94. Aura
  23/01/2010 la 01:01

  @flo, da dar nu ma las pacalita usor, macar sa stiu pentu ce o iau 🙂

 95. Florian
  23/01/2010 la 01:01

  @kekee
  Doar nu m-oi fi luat în serios.

 96. 23/01/2010 la 01:02

  @melami
  găina-i de pe Meseş, după vorbă, parcă, nu sânt cunoscător.

 97. Aura
  23/01/2010 la 01:03

  Aia-i mobila de Mobex! Am vrut eu sa imi cumpar!!

 98. 23/01/2010 la 01:03

  @ flo
  deci nu pui proteze auditive ?
  ce dezamăgire !
  io care speram că-mi rezolv problema cu un prieten, aşa , ieftin şi bun.

 99. Florian
  23/01/2010 la 01:04

  @Aura – Până s-o iei tu, înţeleg că a luat-o bărbat’tu. Da’ cu ce-l baţi fată, de a ajuns să plângă?

 100. melami
  23/01/2010 la 01:04

  @Flo
  Mai rău i-ai făcut! Când a văzut copănele alea zgubilitice, a crezut că-i ora de masă! Să vii acum să mi-l descleştezi de pe monitor, că trage de el de mama focului! 😦

 101. melami
  23/01/2010 la 01:06

  @kekee
  Din Bihor, moi draghi!
  @Aura
  Mobila aia nu se dă decât cu găina, la pachet! 😀
  @Flo
  Cu polonicul! Do you remember? Celebrul linguroi al lui yoyo! 😉

 102. Aura
  23/01/2010 la 01:08

  Pai d-aia am renuntat, ca tebuia sa alerge barbatu in casa dupa ea:)

 103. Florian
  23/01/2010 la 01:08

  @Aura – Şi te-au tras în poză când încercai mobila?

 104. Aura
  23/01/2010 la 01:08

  mie mi se duce tasta „r”

 105. 23/01/2010 la 01:09

  @ melami
  bo !
  e evident că deşi îmi place, totuşi NU MĂ PRICEP.
  @ aura
  tu eşti lipoveancă ?

 106. Aura
  23/01/2010 la 01:10

  @Flo
  Am vrut, da’ cica te asteptau pe tine:)

 107. melami
  23/01/2010 la 01:10

  @Aura
  Dacă dai… o găină, te sevesc io. Cu „r”-ul! Tu numa’ să spui!

 108. 23/01/2010 la 01:11

  @ aura
  păi pune piciorul pe tastă, aşa ca să nu fugă 🙂

 109. Aura
  23/01/2010 la 01:12

  @ Kiki – cacalete!

 110. Aura
  23/01/2010 la 01:12

  erata – carcalete:)))

 111. melami
  23/01/2010 la 01:13

  Corect ar fi: „caracaletetele”, zic io!

 112. 23/01/2010 la 01:15

  @ aura
  pricepui
  nu de alta da prea bine ştii să auzi în chirilice.

 113. Florian
  23/01/2010 la 01:15

  @Mel
  Cu copănele d’alea îl răsfăţaţi voi pe Garcea? Vreau şi eu să fiu Gaaaarrceeeaaaa!

 114. 23/01/2010 la 01:16

  @ melami
  iar ascult Bonnie, şi nu-mi vine a crede.
  futu-i de 1000 de ori.

 115. melami
  23/01/2010 la 01:17

  @Flo
  Păi, da, că aşa l-a învăţat soră-mea! A fost al ei, v-am mai zis. Era studentă pe-atunci, şi locuia cu încă două gagici într-un apartament, aşa că a avut de unde alege băiatul! 😀
  @kekee
  Dacă o mai prind pe aici, te anunţ! Îţi iei şi tu o zi liberă şi vii!

 116. Aura
  23/01/2010 la 01:17

  Aduci cu el!:)

 117. 23/01/2010 la 01:17

  @ flo
  nu-l servesc, SE SERVEŞTE SINGUR !

 118. Florian
  23/01/2010 la 01:18

  @Mel
  Off topic (care dracu’ topic?)
  Dacă te înscriai în Zelist, îl spărgeai pe Julius.

 119. Aura
  23/01/2010 la 01:19

  @kiki – carcaletele nu ae legatura cu lipovenii, numa’asa ca sa sti:)

 120. Florian
  23/01/2010 la 01:20

  @Aura – eşti de comă cu „r”-ul tău 😀

 121. melami
  23/01/2010 la 01:20

  (@Flo
  Da, dar cum naiba mai scap io de nebunii ăştia?! =)) )

 122. Aura
  23/01/2010 la 01:21

  De cand ma stiu am o problema cu r-ul.

 123. melami
  23/01/2010 la 01:22

  Măi, Aura, tu precis eşti rârâită şi în realitate, şi acum ai găsit pe cine să dai vina! 😉
  L.E.: Iar a pocnit un drac! Ar trebui BOR-ul să ne dea un premiu ceva! 😉

 124. Florian
  23/01/2010 la 01:22

  @Mel
  Ce rost ar mai avea un balamuc fără nebuni?

 125. melami
  23/01/2010 la 01:23

  Da, măi, dar aici era o respectabilă Grădină Zoologică, nu balamuc!

 126. 23/01/2010 la 01:24

  @ aura
  din cultura mea generală, de la coada sapei, carcaletele e o mixtură , NU ?

 127. melami
  23/01/2010 la 01:24

  Da, kekee, dar mai mult în Oltenia îi zice aşa. De fapt, cred că numai în Oltenia.

 128. Aura
  23/01/2010 la 01:25

  pai daca erai de la coada sapei stiai… nu te da domn! Da!:)

 129. 23/01/2010 la 01:27

  @ melami
  graseiază, îţi dai seama ce elegant s-ar exprima în franceză, şi ea se încăpăţânează cu rusa.

 130. Florian
  23/01/2010 la 01:28

  @Aura – scrie dupa mine:
  Rica nu stia sa zica
  Rau, ratusca, ramurica
  Dar de cind baiatu-nvata
  Poezia despre rata
  Rica a-nvata sa zica
  Rau, ratusca, ramurica.

 131. 23/01/2010 la 01:29

  @ melami
  da ! mixt olteano-lipovean.
  @ aura
  lasă-mă măcar pe net să fiu cine nu-s !

 132. melami
  23/01/2010 la 01:30

  @Flo
  Da. Dar şi în germană se graseiează frumos în unele zone. Ce mai, îşi iroseşte degeaba „r”-ul ăla lipsă! =))

 133. Aura
  23/01/2010 la 01:30

  mey cum ati sarit ca uliu la pada!!!

 134. melami
  23/01/2010 la 01:31

  Adică, acum îţi lipseşte şi „s”-ul? La spadă, ai vrut să zici?

 135. Aura
  23/01/2010 la 01:32

  cea mai graseiata limba dupa parerea mea e ebraica.

 136. 23/01/2010 la 01:32

  bo !

 137. Florian
  23/01/2010 la 01:33

  @Aura – 😀 😀 😀
  Nu ştiu dacă voluntar sau involuntar, dar eşti de comă. Auzi, am sărit ca uliul la padă 😀 😀 😀

 138. Aura
  23/01/2010 la 01:33

 139. melami
  23/01/2010 la 01:34

  Parcă ebraica are ceva probleme mai mult cu „h”-ul. E cumva aspirat şi rostogolit după aia… mă rog, la ora asta nu cred că sunt chiar Professor Higgins, aşa că înţelegeţi ce-am vrut să spun…

 140. Florian
  23/01/2010 la 01:34

  @Mel
  La panda, că ulii adoră ursuleţii.

 141. 23/01/2010 la 01:36

  io-s în fază de regresie, pricep tot mai puţin.
  şi nu e de la beri !

 142. Aura
  23/01/2010 la 01:36

  Are si cu h-ul, gutural, scuipat parca….

 143. melami
  23/01/2010 la 01:38

  @kekee
  Şi eu la fel, drept pentru care vă las să faceţi lingvistică comparată mai departe, că vă pocni seriozitatea la unu jumate!

 144. 23/01/2010 la 01:39

  @ melami
  e din acelaşi bazin lingvistic cu limbile arabe.
  toate-s un r şi un h.
  rârâie şi hârâie !

 145. melami
  23/01/2010 la 01:40

  O explicaţie cât se poate de coerentă şi sistematică. Mersi, injinierie! =))

 146. Aura
  23/01/2010 la 01:41

  Ma duc si eu!!!!

 147. 23/01/2010 la 01:41

  ştii pesa aia de la BUG Mafia sau de la care o fi ,
  AM FOST ACOLO !

 148. Florian
  23/01/2010 la 01:43

  Dacă aud francezii ce ziceţi, că alţii graseiază şi înghit haş-urile mai abitir decât ei, pun Legiunea pe voi.

 149. 23/01/2010 la 01:46

  în sfârşit a plecat gazda, hai să facem prostii.
  ce zici măgăruşule.
  dăm foc la blog după ce ne luăm câte o bere în mână ?
  că doar şi noi suntem nepoţii lui NERO !

 150. melami
  23/01/2010 la 01:46

  Dragilor, mi-am făcut pătucul, aşa că… mai vorbim şi mâine! Care cum poate: mai graseiat, mai hârâit, că după câte am vorbit în seara asta, mi-e că unii dintre noi n-om avea voce deloc… 🙂
  Noapte bună tuturor!

 151. Florian
  23/01/2010 la 01:52

  @kekee
  E prea banal să-i dăm foc. Dinamită, frate. Dar hai să-l mai lăsăm o ţâră, să aflăm dacă s-a-mbârligat Igor cu gagica aia.
  Mă duc şi eu la culcare, mai vedem mâine ce-om pune la cale.
  Hai noapte bună.

 152. 23/01/2010 la 01:56

  nb !

 153. Aura
  23/01/2010 la 02:51

  Acum, ca a plecat toata lumea sa scriu si eu ceva on-topic, in liniste fara sa fiu bruiata.

  Nu sunt eu critic literar dar sigur SLVC nu are pretentii in acest sens.

  Scriitura mi-a atras atentia pentru ca aduce aminte de unul dintre principiile lovinesciene, cel al inspiratiei citadine.
  Stilului fin prin care reuseste autoarea sa cuprinda starile, miscarile pesonajelor ajunse in fructul vietii face ca lectura sa nu fie numai placuta ci si reflectorie.
  Desi cu personaje ajunse la maturitate, SLVC creeaza o atmosfera de nou, de inceput, de mari tansfomari sporind astfel interesul cititorului asupra lecturii, nelasandu-l sa se deconecteze de la acea lume vesela, moderna, vie.
  Surprinde femeia, din perspectiva subiectiva, dand senzatia unui roman autobiografic tocmai prin minuotiositatea descrierii senzatiilor.

  Deocamdata ma opresc aici, astept cu interes continuarea.

 154. 23/01/2010 la 03:39

  @ aura
  io nu pot să o critic acum,că dau vina pe paginaţia aiurea,dar cred că acea minuţiozitate/REMARCABILĂ/nu trebuie amestecată în dialoguri.
  ca şi cum îmi dai viteză, prin stralucirea dialogurilor, şi apoi îmi pui frână cu amănunte.
  Nu trebuiesc amestecate.
  Creează personajele, dă/le culoare, dar nu explica tot .
  Din prea multă atenţie, se pierde ritm.
  ceea ce am zis poate se prezintă altfel pe hârtie, momentan mie aşa mi se pare.

 155. Florian
  23/01/2010 la 04:40

  @Aura – Ce-ţi zisei eu , soro? Roman autobiografic. Iar tu m-ai dat la-ntors că nu.

 156. Aura
  23/01/2010 la 10:07

  Bai da…. pacra plecaserati, m-ati pandit!!!!

 157. melami
  23/01/2010 la 10:44

  Mulţumesc de aprecieri. Orice critică e binevenită. Nu voi răspunde unor observaţii pentru că… pentru că veţi vedea din fragmentul următor de ce… 🙂

 158. Onu Ionescu
  23/01/2010 la 11:42

  @melami,
  Vazut, citit, convins.Panait Istrati.atat de veridic! Acuratetea portretizarii, ma indeamna sa ma intreb, daca nu este o autodescriere.Superba aparitie, Simona.Intind mana spre monitor, sa o mangai, sa ma simt bine! Sau poate este Aura?Seamana cumva, cu avatarul Laurei?Imi place scrisul tau; in virtual, devine efectiv suflet!Si o caldura placuta, ma invaluie, si-mi vine sa ma intind,scancind usor. Felicitari!

 159. melami
  23/01/2010 la 12:02

  Mulţumesc, Onu!
  Critca ta e foarte… participativă, dacă pot spune aşa. Şi nu în sens peiorativ. 🙂

 160. Onu Ionescu
  23/01/2010 la 12:48

  @melami,

  Rostul scrisului, nu este sa transmita emotii? Din care, zambesti, razi, plangi, te cutremuri, te afunzi in abisurile sau te inalti pe culmile sufletului, conform sugestiei emotionale indusa?In ce te/si ma priveste, scris si emotie, se contopesc, realizeaza trairea, viul;participativitatea, cum elevat malitios, ii spui tu. Nu ti-am criticat lucrarea; am redus-o la esenta:emotia! Cu totul!

 161. melami
  23/01/2010 la 12:55

  Nu am luat-o ca pe o critică în sens obiectiv, ci ca şi categorie.
  Da, emoţia, ăsta e cuvântul cel mai potrivit. 🙂

 1. No trackbacks yet.
Comentariile sunt închise.
%d blogeri au apreciat asta: