Prima pagină > Bazaconii > Aşteptând

Aşteptând

04/12/2009

Benzinărie în mijlocul oraşului, la îndemână uneia ca mine, care aşteaptă să ajungă pe negru ca să se hotărască să-şi alimenteze maşina. Patru pompe, patru şiruri de maşini. Aleg coada cea mai scurtă, cu doar două autoturisme mici în faţă. Total neinspirat! Prima dintre maşini, cu număr de Harghita -care pare să-mi confirme că, alături de şoferii din Alba, următoarea calamitate a şoselelor noastre sunt harghitenii- pare a se fi înţepenit definitiv în faţa pompei. Scot capul pe geam, să-l văd pe mototolul care ne ţine acolo în miez de zi, la început de weekend. Şi văd o fătucă neajutorată, care se uită la capacul rezervorului ca la a opta minune a zilei. Nici vorbă să încerce să găsească orificiul ăla prin care se introduce cheia. Pur şi simplu încearcă să-l hipnotizeze, dar nesimţitul pare imun la energiile ei imploratoare. După un timp, se îndură de ea un şofer al unei maşini din spatele meu, care deschide, cu o mişcare minimă a mâinii, capacul buclucaş şi o invită să folosească pompa. La care, ea, ridicând din umeri şi zâmbind aiuritor, îl roagă să o facă el, ea nepricepându-se, pare-se, nici la asta. Omul o ajută şi de data asta, după care închide capacul şi îi îmânează cheile. Mai departe s-a descurcat de una singură; spre cinstea ei; că nu părea în stare să nimerească singură uşa automată. Ajutorul ei o privea îngrijorat, pregătit parcă să o depaneze în caz că se va înţepeni în cadrul ei sau se va rătăci printre rafturile benzinăriei. În cele din urmă, a reuşit să achite benzina, ba chiar a găsit şi maşina, s-a urcat la volan şi a reuşit s-o pornească, de la a doua încercare. Am urmărit-o siderată cum se deplasa poticnit şi am răsuflat uşurată când am constatat că a scăpat întreagă din coliziunea care părea iminentă cu un tir care mergea liniştit pe banda lui, dar nu era destul de vizibil ca să fie observat de şoferiţa noastră preocupată să învârtă volanul când la stânga, când la dreapta, deşi drumul era drept ca o riglă.

După toate astea, mi s-a întărit bănuiala că, ca şi în cazul copiilor şi al beţivilor, anumite şoferiţe au o divinitate personală care le veghează, altfel nu-mi explic cum a ajuns fătuca asta întreagă şi nevătămată, din judeţul ei, în centrul oraşului meu.

Anunțuri
Categorii:Bazaconii
 1. 04/12/2009 la 16:51

  Cre’că şi-a luat permisul la Piteşti 🙂

 2. 04/12/2009 la 17:17

  Peste vreo 24 ani sunt sigura ca pe blogul soferitei din Harghita am sa gasesc cateva pasaje asemanatoare.

 3. 04/12/2009 la 17:19

  nici cei din Salaj nu-s mai breji .
  Zalaul e o ulita luuuunga, dreapta ( oras inventat de ceausescu ) pe care au montat o duzina de semafoare ca sa se poata sustine examenul pt. permis.
  In trafic ….. nu zic nimic , ca injur prea mult.

 4. melami
  04/12/2009 la 17:31

  @sebra
  Se pare că are şi Ardealul Piteştiu lui!
  @Ciprian
  Dacă mai trăieşte până atunci, la stilul ei…
  @kekee
  Dat fiind că Zalăul e specialist într-o anumită licoare euforizantă, e de minune că le-a ieşit uliţa aia atât de lungă şi de dreaptă!

 5. pdm
  04/12/2009 la 17:56

  bis la primul mesaj din travesti. fără supapă…

 6. melami
  04/12/2009 la 18:04

  … mnea, mnea, mnea… da, am muri de foame! Că voi ne daţi de mâncare! Măi! Poate că tu ştii să arunci un ou în tigaie, dar majoritatea bărbaţilor pe care îi cunosc ar muri de foame cu frigiderul plin sub nas! Nah!

 7. Laura
  04/12/2009 la 20:50

  Dar ma intreb cu ce bani si-o fi luat asta masina 😕
  Pe mine cei mai mult ma enerveaza babalici dimineata cand trebe sa ajung devreme la scarbici, mai alea aia care au si palarie… ma scot din sarite, nu alta.

 8. 04/12/2009 la 21:14

  méré sindicatu ?
  că pînă la miné nu ajunje.

 9. 04/12/2009 la 21:22

  ok, merje.

 10. melami
  04/12/2009 la 21:32

  Am văzut şi io că merje, de-aia nu ţi-am mai răspuns! 🙂

 11. lucia cristian
  05/12/2009 la 10:55

  las că şi eu am plecat făloasă, nevoie mare, la bordul primei mele maşini, fără să ştiu pe ce parte să trag ca să alimentez, că nu-mi sărise în ochi nici capacul, nici maneta de deschidere, ce să mai spun că nici nu ştiam dacă merg cu benzină sau cu motorină !

 12. melami
  05/12/2009 la 13:46

  Ei, dacă ar fi un bărbat în locul nostru, ar şti puterea, capacitatea cilindrică şi alte nimicuri de-astea bune doar de încărcat mintea de pomană. Noi suntem mai practice: ne suim la volan şi, dacă porneşte, e bine, dacă nu, taxiul! =))

 1. No trackbacks yet.
Comentariile sunt închise.
%d blogeri au apreciat asta: