Prima pagină > Diverse > De ce NU iubim, uneori, femeile! (3)

De ce NU iubim, uneori, femeile! (3)

03/10/2009

Cineva mi-a reproşat că de ce nu scriu şi de ce iubesc femeile, nu doar de ce le urăsc.

Dar eu nu le urăsc! Le critic, uneori, când am motive, dar nu le detest!

Faptul că nu le iubesc pe unele dintre ele, este mai degrabă un non-sentiment decât unul negativ, ca ura. Am doar o uşoară antipatie pentru sufragete, femeile alea uscate, nemachiate, mirosind a lipsă de apă şi săpun, cu o inteligenţă revendicativă şi sinucigaşă. Dacă nu erau frustratele alea, noi femeile eram încă noi însene, adică mai mult şi mai puţin decât bărbaţii, nu doar egalele lor. A trebuit să apară o ceată de zăltate care să-şi sumeată poalele fustelor şi să ne scoată din „sclavie”, să ne pună pe podium alături de învingătorii cu pantaloni! N-aveam nevoie de aşa ceva. Conduceam şi-aşa lumea din umbra iatacelor noastre tihnite. De-aia am şi renunţat la matriarhat. Era prea complicat: noi centram, noi dădeam cu capu’! Şi, în timpul ăsta, masculii noştri începuseră să se dedea lenei, să se moleşească, să se fleşcăiască, de ni se pleoştise cu totul libidoul, şi rasa umană era pe cale de extincţie. Atunci am avut noi momentul nostru de geniu în ale gândirii. Le-am pasat, pe nesimţite, sarcinile cele mai ingrate, i-am făcut responsabili (mă rog, că nu au reuşit ei să se ridice la înălţimea aşteptărilor noastre, asta-i drama lor, nu a noastră!), i-am încurajat să fie cel puţin atât de viteji cât am fost noi înainte de a le preda frâiele puterii… Doar sarcina de a naşte copii nu le-am cedat-o, că tare mi-i teamă că, de-am fi făcut-o, la cât de repede leşină ei la vederea unui ac de seringă sau a unei picături de sânge, specia omenească s-ar fi stins cu rapiditatea cu care dispar ei când aud că vrei să-i pui la treabă prin casă.

Deci, cu sufragetele am eu ce am! Că nu ne-au lăsat să croşetăm, să tricotăm, să complotăm, să fim frumoase, instruite şi iscusite, să schimbăm faţa lumii cu o simplă trăsătură de penel sau o scrisoare dibaci ticluită, trimisă cui trebuie, când trebuie… Nu, a trebuit să ne repună ele în drepturi, fi-le-ar drepturile astea ale dracului să le fie! La ce-mi foloseşte ăla de vot, de exemplu, când n-am pe cine pune ştampila fără să am impresia că mă prostituez! Ah, veţi zice că le-au dat o şansă femeilor din păturile joase! Haida-de! Câte dintr-astea de extracţie obscură vedeţi acum citindu-l pe Celine sau ascultându-l pe Rahmaninov? Tot la cratiţă, plozi şi bigudiuri le e gândul, chiar dacă se cheamă că sunt emancipate. Şi tot manele, populară sau dulcege love songs ascultă, iar acţiunea de lectură şi-o manifestă doar cu subtitrările telenovelelor sud-americane, aşa că: a se lăsa în pace!

Eu vreau să fiu Madame de Recamier, de Pompadour, Josefina sau Caterina de Medici, nu Rosa Luxenburg sau Margaret Thacher!

Nu vreau să fiu roşie, ci multicoloră!

Vreau să fiu lăsată să fiu femeie, nu mecanism de procreere şi îndestulare a nevoilor ştim-noi-cui! Vreau să am linişte ca să simt şi să gândesc în ritmul meu estrogeno-progesteronic, nu contracronometru, aşa cum am ajuns prin „amabilitatea” şi „grija” sufragetelor. Că, dacă îşi închipuie careva că ne-am uşurat viaţa devenind, oficial, egalele bărbaţilor, se înşeală amarnic. Înseamnă că habar n-au ce e femeia şi cu ce se mănâncă ea! Am zis!

Anunțuri
Categorii:Diverse
 1. Florian
  03/10/2009 la 08:31

  Inţeleg că şi tu tot o sufragetă eşti, dar una mai rafinată şi cu idealuri mai înalte. Englezoaicele alea băţoase luptau pentru egalitate, tu pledezi pentru o supremaţie disimulată în blândeţea felinei cu gheare ascuţite, dar bine ascunse în puful perniţelor.
  Da’ să ştii că asta nu-i o critică. Dimpotrivă, sunt de acord cu tine că lumea la care visezi ar fi mai frumoasă, mai atrăgătoare, mai plină de mister. Un rege ca mine s-ar simţi mai puternic, chiar dacă ar fi mai slab, iar armonia dintre yin şi yang ar echilibra energiile într-un fengshui benefic pentru ambele sexe.
  Băi frate, ce dracu’ m-am înmuiat în halul ăsta?

 2. melami
  03/10/2009 la 08:46

  Măi, mai să pic pe gânduri citindu-te! „Să fie Flo-Kingu’ meu ăsta de grăieşte aşa de măiastru?!” mi-am zis şi am purces la răs-verificarea expeditorului. Da, el era. Adecă, TU! Cuvintele Tale Îţi fac Cinste, Măria Ta! Numai un bărbat puternic poate da dovadă de duioşie, aşa că nu te ruşina de slăbiciunea Ta temporară! Secretul Tău este în siguranţă la mine!
  (Laura, yo, sebruţo, hai să vă spun ceva, da’ nu mai ziceţi la nime… ;))

 3. Florian
  03/10/2009 la 09:47

  Stai liniştită că mi-a trecut slăbiciunea, sunt din nou tare şi pregătit de atac (băi frate ce bună-i Viagra asta!).

 4. melami
  03/10/2009 la 12:06

  @M3bis
  Am urmat întocmai sfaturile tale. Şi vezi ce-a ieşit!!! Vina îţi aparţine în totalitate! 😀

 5. 03/10/2009 la 10:46

  Acu’ ai să zici că sunt grobian. Da când termini goblenu’ ăla, că aşteaptă clienţii?

 6. 03/10/2009 la 10:48

  Ai omorât setările alea. Acu toţi scriu, la unison, la 11:57.

 7. Florian
  03/10/2009 la 11:59

  @M3bis
  Ce pretenţii poţi să ai cu setările, că-i aproape la fel de bâtă ca şi mine în chestii d’astea de aitist.

 8. melami
  03/10/2009 la 13:32

  @Giusy
  Nu-s chiar pornită. Mai mult mâhnită, câteodată. Şi mai slobodă la gură. Mersi de vizită. Ţi-am returnat-o. Când te plictiseşti, intră pe Dailycotcodac.ro, şi-o să dai şi peste alţii/altele ca mine! 🙂

 9. 03/10/2009 la 12:48

  nu am vazut in viata mea o fata mai pornita ca tine impotriva fufelor, sau a lumii care nu reuseste sa se civilizeze ( a se citi cilibilizeze….suna mai frumos) si freaca frunza tuturor indiferent cat de calm ai incerca sa ramai 🙂

 10. penisdemasa
  03/10/2009 la 13:56

  off:tu ai înțeles despre ce e vorba? eu sunt puțin confuz…
  on:din ce în ce mai bine cu scrisurili ”Nu vreau să fiu roşie, ci multicoloră!”

 11. melami
  03/10/2009 la 14:05

  La ce capitol eşti confuz? Că, printre altele, e a doua mea specialitate… descifrarea confuziilor altora, ca pe ale mele le cultiv cu sârg, să crească mari şi frumoase! 😀

 12. penisdemasa
  03/10/2009 la 15:47

  „a lumii care nu reuseste sa se civilizeze…si freaca frunza tuturor indiferent cat de calm ai incerca sa ramai”-daca insisti

 13. penisdemasa
  03/10/2009 la 15:48

  poti sa-l dai jos dupa ce-l citesti, nu ma deranjeaza

 14. melami
  03/10/2009 la 15:52

  Aşa mă ştii, măi?! 😉
  Nu-mi trădez eu prietenii olteni pentru fitecine! Sau, vrei să te dai pe după leuştean, că-ţi tremură budigăii de frică c-o să te bat la p… ping-pong!

 15. sebra
  03/10/2009 la 19:46

  Ideea e ca se confunda notiunea de „egalitatea intre femei si barbati ” cu „egalitatea de sanse „.Nu sunt de acord cu parerea ca locul femei e la cratita,dar nici nu ma vad batandu-ma pe burta si ragaind cu barbatii la bere.Chiar daca femeia accede in pozitii inalte,pozitii ce se atribuiau barbatilor,important e ca nici femeia sa nu-si piarda feminitatea si gingasia si nici barbatul sa nu uite de respectul pe care ar trebui sa i-l acorde.Femeile oricum sunt obligate sa munceasca mai mult,muncesc si la serviciu si acasa,cresc si copii si prin natura multiplelor obligatii pe care le au s-a dovedit ca sunt mai organizate si mai constiincioase ca barbatii.Si atunci,de ce nu merita sanse egale?Sanse spun,nu obligativitatea de a iesi la pensie o data cu barbatii .Ma gandesc ca femeia care a purtat prima oara pantaloni a luptat in primul rand cu conceptul de „poale lungi si minte scurta”.
  E lucru dovedit ca femeile nu voteaza femei,deci trebuie schimbata in primul rand mentalitatea femeilor.Vreau sa si crosetez,dar vreau sa fac eu modelul,nu dupa un model impus.

 16. 03/10/2009 la 21:28

  Ideea e sa si reusesc,dar daca nu incerci n-ai de unde sti,nu?

 17. melami
  04/10/2009 la 06:56

  Ideea e că vei reuşi, dacă începi. Şi dacă accepţi ajutorul prietenilor, când vei avea nevoie! 🙂

 18. penisdemasa
  04/10/2009 la 14:17

  😀 nu port budigăi 😀 din când în când câte o ținută de cauciuc
  cât despre p…ping-pong, îți dau 10 avans la 21 se termină…o să ajung eu vreodată pe acolo pe unde stai tu acum…te anunț pe mail înainte :-p

 19. Laura
  04/10/2009 la 14:32

  @ Sebra
  trebuie să te dezamăgesc… eu am votat săptămâna trecută aşa incât Merkel să rămână cancelară… câteodă chiar mă fac să râd unii jurnalişti români care habar nu au pe ce lume trăiesc (cel puţin aşa reiese din articolele scrise, precum domnişoara asta din „Gardianul“) Cică Germania s-a ruşinat… =))

  http://www.gardianul.ro/index.php?pag=nw&id=141186&catid=3&p=germania-sa-rusinat-la-vederea-decolteului-angelei-merkel.html

  @ slvc
  articolele ăstea sunt pur şi simplu delicioase…
  au un umor aparte… 😉

 20. Laura
  04/10/2009 la 15:16

  Am şi eu un motiv pentru care NU iubesc femeile: pentru că nu conduc mai mult… maşina. Da, maşina. Şi de aceea am o rugăminte la toate femeile care conduc pe drumurile mult iubitei ţărişoare:

  luaţi-vă inima-n dinţi şi conduceţi mai mult… mai mult… şi nu numai ziua… Unele dintre cele mai stresante ore din viaţa mea sunt când conduc noaptea prin România… (clar cine dracu’ mă pune să conduc noaptea, da’ câteodată nu se poate altfel) şi vorbesc serios… pe drumuri e o dominanţa şi un război care-i mai tare, mai bengos… de parcă cere multă inteligenţă să apeşi pe pedala de acceleraţie!… aici ar trebui umpic din blândeţea, toleranţa femeilor (şi bărbaţii ar putea şi ei să bea o bere-n plus 🙂 )

 21. 04/10/2009 la 15:36

  cu ce m-ai dezamagit?

 22. melami
  04/10/2009 la 18:24

  @Laura
  Aici cred că mă ridic la înalţimea aşteptărilor tale. Conduc, mamă. Conduc până mi se face acru, ziua, noaptea, prin oraş şi în afara lui. Conduc până mi se face dor de mersul pe jos, până când mă uit cu jind la ăia care au timp să se plimbe doar de dragul mişcării. Conduc, că altfel m-ar conduce alţii pe mine şi nu-mi place asta. Conduc. Deci, pe cale logică, mă placi! 😀

 23. melami
  04/10/2009 la 18:29

  @pdm
  Cauciuc?! Sper că nu reşapat!
  Nu accept avansul tău! Te bat şi de la egal la egal. Numa’ să nu plângi, că mă înmoi toată când văd lacrimi bărbăteşti, şi te las să câştigi. (aici pune tu un maimuţoi de-ăla care scoate limba!)

 24. Laura
  05/10/2009 la 00:11

  Da, tu nebuno, chiar te plac, da’ altfel ca pe magarus 😉

 1. No trackbacks yet.
Comentariile sunt închise.
%d blogeri au apreciat asta: